browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De eerste dagen

Posted by on 12 March 2014

Wow! Wat een omschakeling is dit zeg… Toch wel even een ander leventje dan het standaard Nederlandse, je door het verkeer heenworstelen in de hoop niet al te hard aangereden te worden. Oké Rotterdam is soms ook een crime als het om het verkeer gaat, maar daar heb je als voetganger tenminste nog rechten. Hier moet je maar uitkijken of je niet zomaar even geschept gaat worden door een taxi.

Dagelijks levenMaar hoe zijn mijn eerste dagen hier in Beijing verlopen. Afgelopen vrijdag is het vliegtuig geland en ben ik ben netjes opgevangen door Bruce, dit is zijn Engelse naam, geen idee wat zijn Chinese is. Hij heeft mij netjes afgeleverd op het politiebureau, dit om mij aan te melden. Zodoende hebben ze een idee waar ik me in China bevind ofzo. Vervolgens heeft hij me naar mijn appartement gebracht, me de school laten zien die de stage geregeld heeft en waar ik de Chinese lessen ga volgen. Daarna ben ik terug gegaan naar het appartement en heb ik snel de omgeving verkend. Even naar de supermarkt geweest, waar trouwens altijd een andere geur hangt als je er binnen komt, maar waar ze ook ‘normale’ producten hebben. Hieronder trouwens een dag en nacht gezicht gezien vanaf mijn balkon.

BalconyDayView Balcony Night View

 

Voor een sterke, voor wie de weg verborgen is: God heeft een bescherming rond hem gebouwd! Job 3:23

Zaterdag ben ik gewoon maar wat door de stad gaan lopen, heb een bus gepakt, ben vervolgens een metro in gedrukt en heb getracht van mijn goed geluk gebruik te maken. Wel leuk hoor, je komt zo op geheel orginele wijze best wat te weten. Lekker dwalen door een stad, onbezorgd verdwalen en maar zien waar je uitkomt. Wel geinig op een gegeven moment kwam ik bij de verboden stad.  Nu is dit een museum waar je zonder problemen uren kan rondwandelen om vervolgens tot de conclusie te komen dat je nog steeds niet alles gezien had. Dus ben ik niet naar binnen geweest, maar vanaf de buitenkant mag ik al wel zeggen dat het er indrukwekkend uitziet. Wie weet kom ik hier in een later verhaaltje nog wel eens op terug. Als ik tijd cq. zin heb.

Op zondag ben ik naar een kerk geweest, de Beijing International Cristain Fellowship. Een gemeente waar je niet zonder identiteit of lidmaatschapskaart naar binnen mag. Dit omdat hier in China de Chinezen zelf niet geheel vrij in God mogen geloven. Buitenom dit toch wel ongemakkelijke onderbuikgevoel heb ik er toch wel een mooie dienst mogen beleven.

Beijing International Christian Fellowship

Toen ik afgelopen weekend van het Malysia Airlines vliegtuig hoorde kwam dat toch wel even iets anders binnen als wanneer ik dat ‘normaal’ hoorde. Afgelopen vrijdag landde ik nog in Beijing… Daarnaast toen ik zondag in de kerk was bleek het dat de vrouw van een van de leden in het desbetreffende vliegtuig zat. Nu heb ik geen vliegangst of iets dergelijks, maar het voelt toch wel even ongemakkelijk.

Maandag ben ik begonnen op mijn stage. Het is een infromeel bedrijf, leuke mensen en een goed sfeertje. Bevalt me eigenlijk wel, ik krijg veel zelfstandigheid en een van de doelen voor mijn stage is dat ik het logistieke proces wat ga verbeteren. Daarnaast ook wat praktisch logistiek werk, niet zo heel gek als je bedenkt dat het magazijntje zich op de vijfde verdieping van een kantorencomplex bevindt. Ook op het bedrijf zal ik nog wel eens wat uitgebreider gaan terugkomen.

Dagelijks leven

Hieronder nog wat fototjes die ik afgelopen dagen heb gemaakt.

Dagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenDagelijks levenViaduct

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *